Η βιογραφία του Τζίγκαρ Κόντρουλ Ρίνποτσε

Η Εξοχότητά του ο Τζίγκαρ Κόντρουλ Ρίνποτσε γεννήθηκε το 1964 στη Βόρεια Ινδία σαν ο γιος του 3ου Νέτεν Τσόκλινγκ Ρίνποτσε και αναγνωρίστηκε ως προβολή του Τζάμγκον Κόντρουλ Λότρο Τάγιε, του μεγάλου δάσκαλου και λόγιου που ήταν πολύ ενεργός στην εδραίωση της κίνησης Ρίμε. Από πολύ νεαρή ηλικία, ο Ρίνποτσε μελέτησε δίπλα στον ριζικό του δάσκαλο την Αγιότητα του Ντίλγκο Κυέντσε Ρίνποτσε. Ο Ρίνποτσε εκπαιδεύτηκε σύμφωνα με τη γενεαλογία του Λόνγκτσεν Νυίνκτικ καθώς και με την τρίπτυχη γενεαλογία των Κυέν Κονγκ Τσοκ σουμ (τις γενεαλογίες των Τζάμγκον Κόντρουλ, Κυέντσε Ουάνγκπο και Τσόγκυουρ Λίνγκπα). Ο Τζίγκαρ Κόντρουλ Ρίνποτσε μελέτησε επίσης διεξοδικά με τους Τούλκου Όργκυεν Ρίνποτσε, Νυόσουλ Κεν Ρίνποτσε και τον μεγάλο λόγιο Κένπο Ρίντσεν.

Το 1989 η Εξοχότητά Του ο Τζίγκαρ Κόντρουλ Ρίνποτσε μετακόμισε με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 1990 άρχισε μία τετραετή θητεία σαν καθηγητής της Βουδιστικής φιλοσοφίας στο Ινστιτούτο Ναρόπα στο Μπόουλντερ του Κολοράντο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ίδρυσε τον οργανισμό Μάνγκαλα Σρι Μπούτι αφιερωμένο στην περεταίρω άσκηση των γενεαλογιών Λόνκτσεν Νυίνκτικ και Κυέν Κονγκ Τσοκ σουμ.                 

Ο Ρίνποτσε  επίσης ίδρυσε το ορεινό κέντρο απομόνωσης Λόνκτσεν Τζίγκμε Σάμτεν Λίνγκ στο Νότιο Κολοράντο, όπου περνά τον περισσότερο από τον χρόνο του σε απομόνωση. Όταν δεν είναι σε απομόνωση, ο Ρίνποτσε ταξιδεύει ανά τον κόσμο, διδάσκει και καθοδηγεί απομονώσεις.

Ο Ρίνποτσε τελευταία προεδρεύει και επιβλέπει τις δραστηριότητες του Μάνγκαλα Σρι Μπούτι, τρία κέντρα άσκησης και μελέτης (το Πούντσοκ Τσόλινκ στο Μπόουλντερ του Κολοράντο, το Πέμα Όζελ Ντο Νκάκ Τσόλινγκ στο Βερσάιρ του Βερμόντ και το Ινστιτούτο Γκούνα στο Μπιρ της Ινδίας) και δύο κέντρα απομόνωσης (το Λόνκτσεν Τζίγκμε Σάμτεν Λίνγκ στο Κρέστον του Κολοράντο και το Γκούνα Μόρλινγκ στο Σαλβαδόρ ντα Μπάχια στη Βραζιλία). Ο Ρίνποτσε επίσης διαθέτει τον χρόνο του στην καθοδήγηση της νεοϊδρυθείσας ακαδημίας μεταφραστών Γκούνα στο Μπιρ της Ινδίας.

Η Εξοχότητά του ο Τζίγκαρ Κόντρουλ Ρίνποτσε είναι ζωγράφος και ακολουθεί την τεχνοτροπία του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, τα έργα του φέρουν έμπνευση και ενόραση στον κόσμο. Ο Ρίνποτσε μελέτησε τέχνη και ζωγραφική με την Γιάχνε Λε Τουμελίν, μία γνωστή εξπρεσιονίστρια ζωγράφο, την οποία κατέδειξε ο Αντρέ Μπρετόν το 1960 σαν μία από τις λίγες γυναίκες ζωγράφους που άφησε το σημάδι της στην εποχή της.

Το Ντάρμα Ντρίστι έχει την τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσει τα γραπτά αυτού του λαμπρού δασκάλου του οποίου η σοφία και η παρουσία του εμπνέει αναρίθμητα όντα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

E-mail: samtentse_greece@hotmail.com
Τηλ.: +30 210 6424965 
 Κιν.: +30 6997121938,
 +30 6944106010


Αρχική Γνωριμία Νέα & Ανακοινώσεις Δραστηριότητα Ντάρμασρί Φωτογραφίες Επικοινωνία