Η βιογραφία του Τζόνγκσαρ Κυέντσε Ρίνποτσε

Η Εξοχότητά του ο Τζόνγκσαρ Τζάμυανγκ Κυέντσε Ρίνποτσε, Τούπτεν Τσόκυι Γκιάμτσο, γεννήθηκε το 1961 στο Μπουτάν και αναγνωρίστηκε σαν η προβολή του νου ενός από τους μεγαλύτερους Δάσκαλους Τζόγκτσεν  της εποχής του, του Τζάμυανγκ Κυέντσε Τσόκυι Λόντρο (1839-1959).
 
Η γενεαλογία των Κυέντσε, που ξεκινάει με το μεγάλο Τζάμυανγκ Κυέντσε Ουάνγκπο, χαρακτηριζόταν πάντα από το όραμα του μη-σεχταρισμού. Εκφράζοντας την παράδοση αυτή η Εξ. του ο Τζόνγκσαρ Κυέντσε Ρίνποτσε μελέτησε με δασκάλους και των τεσσάρων σχολών του Θιβετάνικου Βουδισμού. Ο Ρίνποτσε έλαβε ενδυναμώσεις και διδασκαλίες από πολλούς σημαντικότατους σύγχρονους δασκάλους, όπως από την Αγιότητά του τον Δαλάι Λάμα, την Αγ. του τον 16ο Κάρμαπα, την Αγ. του τον Σάκυα Τρίτζιν, καθώς και από τους παππούδες του -την Αγ. του τον Ντούτζομ Ρίνποτσε και τον Σόναμ Ζάνγκπο. Ο κύριός του γκούρου ήταν η Αγ. του ο Ντίλγκο Κυέντσε Ρίνποτσε. Ο Ρίνποτσε, περαιτέρω, μελέτησε με περισσότερους από είκοσι πέντε μεγάλους Λάμα και από τις τέσσερις σχολές του Θιβετάνικου Βουδισμού.
 
Έφηβος ακόμα ο Ρίνποτσε ανέλαβε την έκδοση πολλών σπάνιων κειμένων που κινδύνευαν να χαθούν εντελώς και στα 1980 ξεκίνησε την αναστύλωση του Μοναστηριού Τζόνγκσαρ στο Θιβέτ.
 
Έχει ιδρύσει πολλά κολέγια και κέντρα απομόνωσης στην Ινδία (στο Birκαι στο Chauntra) και στο Μπουτάν. Ακολουθώντας την ευχή των δασκάλων του, ο Ρίνποτσε έχει ταξιδέψει και διδάξει σε όλο τον κόσμο, ιδρύοντας κέντρα σε Αυστραλία, Ευρώπη, Β. Αμερική και Ασία.
 
Το 1989, η Εξ. του ο Τζόνγκσαρ Κυέντσε Ρίνποτσε ίδρυσε το Siddhartha'sIntent, μια παγκόσμια ένωση βουδιστικών κέντρων, που η κύριά της πρόθεση είναι η διατήρηση των Βουδιστικών διδασκαλιών καθώς και η εμβάθυνση της κατανόησης και της επίγνωσης των πολλών πλευρών των Βουδικών διδασκαλιών δια μέσου ποικίλων πολιτιστικών κληρονομιών και παραδόσεων.
 
Το 2001, ο Ρίνποτσε επίσης ίδρυσε το KhyentseFoundation, έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό με σκοπό να λειτουργήσει ως "ένα σύστημα αιγίδας για ιδρύματα και άτομα που ασχολούνται με τη μελέτη και την άσκηση της Βουδιστικής σοφίας και συμπόνιας."
  
Ο Ρίνποτσε ίδρυσε επίσης το LotusOutreach, έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην εξασφάλιση της μόρφωσης, της υγείας και ασφάλειας ευάλωτων γυναικών και παιδιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Αρχικά ιδρυμένο για να υποστηρίξει τη μόρφωση των προσφύγων,  το LotusOutreachτώρα βοηθά επίσης την αποκατάσταση επιβιωσάντων από ανθρώπινη εμπορία και στο να παραμένουν στο σχολείο 'επίφοβοι' μαθητές.
 
Ο Τζόνγκσαρ Κυέντσε Ρίνποτσε είναι επίσης ο διευθυντής των "DeerPark" κέντρων Τέχνης και Στοχασμού στο Μπουτάν και την Ινδία, στο "Πρόγραμμα του Βάζου για την Παγκόσμια Ειρήνη" -μια εξέχουσα παγκόσμια πρωτοβουλία της Αγ. του Ντίλγκο Κυέντσε Ρίνποτσε και του "SiddharthaSchool" στην Αυστραλία.
 
Το 2008 ο Ρίνποτσε ίδρυσε τις Εκδόσεις Manjughosha, που εδρεύει στο Βερολίνο, για να εκδίδει σπάνια και πολύτιμα Βουδιστικά κείμενα "επί τη εμφανίσει".
 
Ο Τζόνγκσαρ Κυέντσε Ρίνποτσε είναι και δημιουργός κινηματογραφικών ταινιών και οι δύο κύριες ταινίες του είναι το "TheCup" ("Το Κύπελλο") (1999) και το "TravelersandMagicians" ("Ταξιδιώτες και Μάγοι") (2003). Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου "WhatMakesYouNotaBuddhist" (Τι σε καθιστά μη-Βουδιστή) (Shambhala, 2007).
 
Το Ντάρμα Ντρίστι έχει τη τιμή και την ευτυχία να σας παρουσιάσει γραπτά τού μεγάλου αυτού δασκάλου, του οποίου η σοφία και η αφοβία εμπνέουν πολλούς στο μονοπάτι της αυθεντικής άσκησης.            

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

E-mail: samtentse_greece@hotmail.com
Τηλ.: +30 210 6424965 
 Κιν.: +30 6997121938,
 +30 6944106010


Αρχική Γνωριμία Νέα & Ανακοινώσεις Δραστηριότητα Ντάρμασρί Φωτογραφίες Επικοινωνία