Μήνυμα της Τζέτσουν Κάντρο Ρίνποτσε σχετικά με την σπουδαιότητα της συσσώρευσης του μάντρα του Γκούρου Ρίνποτσε.

Αγαπητά  μέλη της Σάνγκα,
              Σας στέλνω τους θερμότερους χαιρετισμούς μου. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Στέλνουμε πολλές προσευχές και τις καλύτερες ευχές σε όλους για το Δυτικό και Θιβετανικό Νέο Έτος. Όπως, είμαι βέβαιη ότι οι περισσότεροι από εσάς, γνωρίζετε το νέο θιβετάνικο έτος είναι η χρονιά του πιθήκου, που είναι το έτος γέννησης του Γκούρου Ρίνποτσε και έτσι θεωρείται μία ιδιαίτερα ευοίωνη χρονιά για άσκηση και για προσφορές προς τον Μεγάλο Γκούρου της Ουντιάνα. Γι’ αυτόν τον λόγο, θα ήταν υπέροχο αν θα μπορούσαμε όλοι μας να  κάνουμε περισσότερη άσκηση, γενικότερα, και ειδικότερα να συσσωρεύσουμε το Βάτζρα Γκούρου μάντρα.

Για να φέρει πραγματικά οφέλη σε κάθε αισθανόμενο ον μέσα στα τρεις χιλιάδες πεδία και να ενδυναμώσει ο καθένας την άσκησή του, θα ήταν εξαιρετικό αν όλοι μας, σαν Σάνγκα, μπορέσουμε να συσσωρεύσουμε  εκατό εκατομμύρια  μάντρα του Βάτζρα Γκούρου. Όλη η αρετή θα αφιερωθεί στην άνθηση του Βουδιστικού Ντάρμα, στη μακροζωία των γκούρου, στην ειρήνη και την αρμονία στον κόσμο, στην αποφυγή των αρνητικοτήτων για όλα τα όντα και στη διάλυση των εμποδίων στην άσκηση του αληθινού Ντάρμα, για τον εαυτό μας και για όλα τα αισθανόμενα όντα.

Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Γκούρου Ρίνποτσε, η γέννηση απέραντης μποντιτσίττα και η απαγγελία του Βάτζρα Γκούρου μάντρα φέρνει ασύλληπτα οφέλη. Όταν η Γιέσε Τσόγκιαλ ζήτησε από τον Γκούρου Ρίνποτσε να  εξηγήσει το όφελος του μάντρα του, ο Γκούρου Ρίνποτσε απάντησε:
"Το Βάτζρα Γκούρου μάντρα δεν είναι μόνο το δικό μου ουσιαστικό μάντρα, είναι η ζωτική ουσία των θεοτήτων των τεσσάρων τάξεων των τάντρα, των εννέα οχημάτων, των 84.000 πτυχών του Ντάρμα, και ούτω καθεξής. Η καρδιά όλων των Βούδα των τριών χρόνων, των Λάμα, θεοτήτων, ντακίνι, των προστατών του Ντάρμα περιλαμβάνονται  σε αυτό το μάντρα. "

Όπως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε, είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που θα πραγματοποιηθεί ένα ιερό προσκύνημα στο Μπουτάν από πολλά μέλη του Λότους Γκάρντεν και της διεθνούς σάνγκα του Μιντρολλίνκ το τρέχον έτος. Η συσσώρευση των μάντρα θα κορυφωθεί με μια τεράστια προσφορά  γκανατσάκρα του Γκούρου Ρίνποτσε την τελευταία ημέρα του προσκυνήματος. Η άσκηση αυτή θα γίνει στο Πάρο Τακτσάν (Φωλιά της Τίγρης), στο Μπουτάν όπου ο Γκούρου Ρίνποτσε ολοκλήρωσε την απομόνωσή του και εμφανίστηκε ως Ντόρτζε Ντρόλο πριν την είσοδό του στο Θιβέτ για να διαδώσει το Ντάρμα.

Συνιστάται στα μέλη της σάνγκα να αναλάβουν τη δέσμευση να απαγγείλουν το μάντρα 500.000 φορές  μέχρι το προσκύνημα. Ο στόχος είναι 5.000 απαγγελίες την ημέρα. Στη συνέχεια αυτό θα επιτρέψει στα μέλη που θα συμμετέχουν στο προσκύνημα να συσσωρεύουν συλλογικά τα εκατό εκατομμύρια μάντρα εγκαίρως, με αποκορύφωμα  την ημέρα της άσκησης  στο πολύτιμο ιερό χώρο της φωλιάς της Τίγρης στο Μπουτάν.
Για να κάνει κάποιος την συσσώρευση, θα πρέπει να αρχίσει με την άσκηση «Η Πυκνή Βροχή των Ευλογιών, Γκούρου Γιόγκα» και στη συνέχεια να συνεχίσει την συσσώρευση κατά τη διάρκεια της ημέρας, κλείνοντας την άσκηση στο τέλος της ημέρας.
Θα ήταν εξαιρετικό αν όλοι οι μαθητές γενικά  και ιδιαίτερα εκείνοι  που θα συμμετάσχουν στο προσκύνημα, αναλάβουν αυτή τη δέσμευση. Το μάντρα μπορεί να συσσωρευτεί ενώ περπατάμε ή καθόμαστε και δεν είναι απαραίτητο να συσσωρευτεί μόνο στο μαξιλάρι του διαλογισμού, αλλά  απαραίτητο είναι να υπάρχει επίγνωση και αφοσίωση.  Μπορεί, βέβαια, να είναι δύσκολο για τον καθένα να κάνει 5000 μάντρα καθημερινά. Απλά κάντε όσα μπορείτε με πλήρη επιμέλεια. Μπορείτε επίσης να κάνετε περισσότερα κάποιες  ημέρες και λιγότερα τις μέρες που είστε πολύ απασχολημένοι με άλλες ασκήσεις  και δραστηριότητες. Επίσης, μπορείτε να καλέσετε οποιονδήποτε  φίλο και μέλος της οικογένειας να συμμετάσχουν σε αυτή την υπέροχη άσκηση και μπορείτε να συλλέξετε τους αριθμούς του καθενός και να μας τους  στέλνετε. Δεν είναι απαραίτητο η συσσώρευση να γίνει μόνο με την Γκούρου Γιόγκα της Πυκνής Βροχής των Ευλογιών, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος οποιαδήποτε άσκηση του Γκούρου Ρίνποτσε και στη συνέχεια να συσσωρεύει τα μάντρα. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν στέλνει κάποιος από μόνος του τα νούμερα των μάντρα και μετά τα δίνει και στην σάνγκα και τα ξαναστέλνουν πάλι, γιατί έτσι θα έχουμε λάθος αριθμούς.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αρετή ή προστασία από το να προσευχόμαστε στον Γκούρου Ρίνποτσε, το καταφύγιο όλων των όντων σε αυτή την παρακμασμένη εποχή. Δεν υπάρχει καλύτερη προσφορά από την ανιδιοτελή απαγγελία του Βάτζρα Γκούρου μάντρα και την αφιέρωση της αρετής. Δεν υπάρχει καμία άλλη άσκηση πιο ευεργετική από την χωρίς διάσπαση επίκληση στον Γκούρου. Εκπληρώνοντας την συσσώρευση των 100 εκατομμυρίων μάντρα του Βάτζρα Γκούρου θα υπάρξει ανυπολόγιστο όφελος και όλοι εδώ στο Mindrolling Ladrang , οι μοναχοί και μοναχές του Mindrolling θα ενωθούν επίσης σε αυτή τη μεγάλη συσσώρευση της αρετής. Η συγκέντρωση του αριθμού των μάντρα θα  συλλέγεται από το Γραφείο Άσκησης και Μελέτης. Παρακαλούμε να στέλνετε σε εβδομαδιαία βάση τον αριθμό της συσσώρευσης μαζί με το όνομά σας στο practiceandstudy@lotusgardens.org . Αυτό θα μας βοηθήσει να παρακολουθούμε την πορεία των μάντρα και να συνεχίσουμε να τους  ενθαρρύνουμε όλους να συμμετάσχουν σε αυτήν την ενάρετη δέσμευση με πλήρη επιμέλεια.
Σας προτρέπουμε και ενθαρρύνουμε όλους να μελετήσετε περισσότερες διδασκαλίες και εξηγήσεις για τα οφέλη τού να προσευχόμαστε στον Γκούρου Ρίνποτσε και την απαγγελία μάντρα του. Τα οφέλη από την απαγγελία του μάντρα του Βάτζρα Γκούρου είναι γνωστό ότι είναι ασύλληπτα και υπάρχουν πολλές πηγές από τις οποίες μπορούμε να μάθουμε για αυτά.

Ας «συγκεντρωθούμε» όλοι μαζί  και να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία που πραγματικά φέρνει αληθινό νόημα σε αυτή την πολύτιμη ζωή.  Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σε αυτή τη θαυμάσια προσπάθεια και είθε αυτή η αρετή να είναι άπειρη! Στέλνω σε όλους, όπως πάντα, όλες οι προσευχές και την αγάπη μου.
Κάντρο Ρίνποτσε

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

E-mail: samtentse_greece@hotmail.com
Τηλ.: +30 210 6424965 
 Κιν.: +30 6997121938,
 +30 6944106010


Αρχική Γνωριμία Νέα & Ανακοινώσεις Δραστηριότητα Ντάρμασρί Φωτογραφίες Επικοινωνία