Η Βάτζρα Συνάθροιση και το Μίνλινκ Μαχασάνγκα

Μαθητές από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην Τσεχία για την πρώτη Βάτζρα Συνάθροιση, ώστε να λάβουν διδασκαλίες και μεταδόσεις από την Μίνλινκ Τζέτσουν Κάντρο Ρίνποτσε. Την πρώτη Βάτζρα Συνάθροιση ακολούθησε το 3 ο Ντρούπτσö του Μαχασάνγκα και εορταστικές εκδηλώσεις για την συγκέντρωση της Διεθνούς Σάνγκα του Μιντρολλίνκ. Ευλογημένη από την παρουσία των Ρίνποτσε, Τζέτσουνλα, Μαγιούμλα, Τζέτσουν Ρίνποτσε και Ντούνκσε Ρίνποτσε, η πρώτη Βάτζρα Συνάθροιση μεταμόρφωσε την ειρηνική και όμορφη περιοχή έξω από την Πράγα σε ένα τέλειο σκηνικό για τη μετάδοση του Ντάρμα.
 
Με μεγάλη καλοσύνη, η Μίνλινκ Τζέτσουν Κάντρο Ρίνποτσε μετέδωσε διδασκαλίες, προφορικές μεταδόσεις και την Ενδυνάμωση του Βάτζρασάττβα σε, σχεδόν, τριακόσια μέλη της σάνγκα από όλο τον κόσμο. Οι μοναχοί και οι μοναχές από το μοναστήρι του Μιντρολλίνκ και του Κέντρου Απομόνωσης Σάμτεν Τσε έκαναν όλες τις προετοιμασίες για το μάνταλα και το ιερό και ηγήθηκαν των τελετουργιών. Όλες οι περίοδοι άσκησης και οι διδασκαλίες μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών, Τσέχικων, Ισπανικών, Γαλλικών, Γερμανικών και Πολωνικών, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να λάβουν τις διδασκαλίες με αμεσότητα και πληρότητα. Επιπλέον, οι καθοδηγητές στο Ντάρμα καθοδήγησαν περιόδους ανασκόπησης για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι μαθητές κατανόησαν και γνώριζαν πώς να κάνουν σωστά τις ασκήσεις.
 
Η Τσέχικη σάνγκα μαζί με τα μέλη της σάνγκα από όλη την Ευρώπη εργάστηκαν ακούραστα οργανώνοντας και τακτοποιώντας καθετί σε σχέση με το πρόγραμμα της απομόνωσης, ώστε όλα να γίνουν ομαλά. Από τη στιγμή που τα μέλη της σάνγκα έφτασαν στο αεροδρόμιο μέχρι την ημέρα που όλοι έφυγαν, η οργανωτική ομάδα φρόντισε όλους καλά και τους παρείχε ό,τι χρειάζονταν.
 
Την ημέρα της πανσελήνου, στις 4 Ιουνίου 2023, η σάνγκα του Μιντρολλίνκ γιόρτασε την ευοίωνη ημέρα του Σάνγκα Ντάουα, την ημέρα της γέννησης, της φώτισης και της Μάχαπαρανιρβάνα του Βούδα. Πολλά Κέντρα του Ντάρμα από τη γύρω περιοχή προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στη Βάτζρα Συνέλευση για να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Εκτενείς προσευχές και προσφορές έγιναν μαζί με ειλικρινείς ευχές για να συνεχίσει να ανθίζει το Βουδιστικό Ντάρμα και να ελευθερωθούν όλα τα όντα από την δυστυχία.
 
Αμέσως μετά τη Βάτζρα Συνάθροιση, έγινε το Τρίτο Μίνλινκ Μαχασάνγκα και η συνάθροιση των ασκητών πραγματοποίησε το τριήμερο ντρούπτσö του Μίνλινκ Ντόρσεμ.
 
Της συνάθροισης των ασκητών ηγήθηκε στην άσκηση η Μίνλινκ Τζέτσουν Κάντρο Ρίνποτσε με τους μοναχούς και τις μοναχές. Ο κ. Βλαντιμήρ Ζουζάκ και η σύζυγός του Χάννα, οι ιδιοκτήτες του κέντρου που έγινε το Μαχασάνγκα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος ολοκλήρωσαν την κατασκευή μιας στούπα. Η Μίνλινκ Τζέτσουν Κάντρο Ρϊνποτσε έκανε τον καθαγιασμό της στούπα την τελευταία ημέρα του ντρούπτσö.
 
Η τρίτη ημέρα του Μίνλινκ Ντόρσεμ ολοκληρώθηκε με την τελετή της φωτιάς, με άφθονες προσφορές τσοκ και το Μάρμε Μöνλαμ -την τελετή των καντηλιών. Η Διεθνής Σάνγκα του Μιντρολλίνκ πραγματικά γέμισε με μεγάλη χαρά από αυτή τη συγκέντρωση ευλογιών και αρετής.
 
Η Βάτζρα Συνάθροιση πρόκειται να πραγματοποιείται κάθε χρόνο και θα έχει τη μορφή μιας εκτεταμένης απομόνωσης που θα περιλαμβάνει άσκηση, μελέτη, διδασκαλίες και μεταδόσεις από την Ρίνποτσε. Η Βάτζρα Συνάθροιση θα δώσει την δυνατότητα στους μαθητές από διάφορες χώρες, ιδιαίτερα από την Ευρώπη, να έχουν πρόσβαση σε εις βάθος διδασκαλίες, την δυνατότητα άσκησης, καθώς θα είναι επίσης μια ευκαιρία για τις διάφορες ομάδες Μελέτης του Μιντρολλίνκ να συγκεντρωθούν ως μία Σάνγκα για να ασκηθούν και να μελετήσουν μαζί. Είθε η αρετή, οι ευλογίες και η εκπλήρωση του μονοπατιού του Ντάρμα να είναι πηγή τεράστιου οφέλους για όλα τα αισθανόμενα όντα!


 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

E-mail: samtentse_greece@hotmail.com
Τηλ.: +30 210 6424965 
 Κιν.: +30 6997121938,
 +30 6944106010


Αρχική Γνωριμία Νέα & Ανακοινώσεις Δραστηριότητα Ντάρμασρί Φωτογραφίες Επικοινωνία