Ντάρμασρί

Ενημερωτική Εισαγωγή
 
Το Ίδρυμα Ντάρμασρί, που έχει πάρει το όνομά του από τον μεγάλο δάσκαλο και έναν από τους πιο φημισμένους λόγιους του Θιβετάνικου Βουδισμού, τον Λότσεν Ντάρμασρί, ιδρύθηκε από την Εξοχότητα της Τζέτσουν Κάντρο Ρίνποτσε υπό το Mindrolling International.
 
Το Ντάρμασρί εδρεύει στο LotusGardenκαι βρίσκεται κάτω από την καθοδήγηση της Τζέτσουν Ντέτσεν Πάλντρον, κόρης της Αγιότητας του Μιντρολλίνγκ Τρίτσεν. Το Ίδρυμα Ντάρμασρί εργάζεται με σκοπό να διατηρήσει τις πολυτιμότατες διδασκαλίες της Σχολής Νυίνγκμα του Θιβέτ.
Οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν τη μετάφραση διδασκαλιών, ιδιαίτερα της Γενεαλογίας του Μιντρολλίνγκ· ηχογράφηση, απομαγνητοφώνηση, αρχειοθέτηση και διανομή όλων των διδασκαλιών που έχουν δοθεί από τον Κυάμπτζε Μιντρολλίνγκ Τρίτσεν Ρίνποτσε, την Εξοχότητα της Τζέτσουν Κάντρο Ρίνποτσε και όλους τους δασκάλους που επισκέπτονται το Κέντρο Απομόνωσης LotusGarden.
Μέσα στο Ίδρυμα Ντάρμασρί, μέλη της μοναστικής κοινότητας και λαϊκοί ασκητές, και από την Ανατολή και από τη Δύση, εργάζονται δίπλα - δίπλα για να διατηρηθεί η πλούσια κληρονομιά των διδασκαλιών του Βουδισμού. 
 
Η Εφημερίδα Dharma Dhrishti (Ντάρμα Ντρίστι)

Έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τηνΕφημερίδα DharmaDhrishti- Θεώρηση του Ντάρμα. Ιδρύθηκε με βάση το όραμα της Εξοχότητας της Τζέτσουν Κάντρο Ρίνποτσε και της Μιντρολλίνγκ Τζέτσουν Ντέτσεν Πάλντρον, που δημιουργήθηκε με την πρόθεση να μεταφέρει στο παγκόσμιο ακροατήριο των Βουδιστών μαθητών τη σοφία και της διδασκαλίες των μεγάλων εν ζωή Δασκάλων μας.
Η Εφημερίδα περιέχει ενδοσκοπικές οπτικές γωνίες και πληροφορίες πάνω σε ποικίλα ουσιώδη και σημαντικά θέματα του Βουδιστικού Ντάρμα και των πρακτικών του, μέσω μερικών από τους πιο μεγάλους σύγχρονους Θιβετανούς Βουδιστές δασκάλους.
Η ομάδα των μεταφραστών παρέχει ήδη μεταφράσεις σε δέκα κύριες γλώσσες.
 
Αποσαφήνιση των Άχρονων Διδασκαλιών του Βούδα

Το DharmaDhrishtiφιλοδοξεί να φέρει απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συχνά διατυπωθείσες ερωτήσεις, που είναι αντικείμενα συζήτησης και εξέτασης, σε σχέση με ποικίλες όψεις του Θιβετάνικου Βουδισμού, καθώς και να βοηθήσει μαθητές του Βουδισμού να αποκτήσουν ενόραση στη σοφία και τις άχρονες διδασκαλίες του Βούδα. Ελπίζουμε, επίσης, πως μερικά από τα ζητήματα που έχουν προκύψει από παρανοήσεις και λανθασμένη πληροφόρηση σχετικά με το Ντάρμα, να αποσαφηνιστούν και/η να αντικρουστούν από τους μορφωμένους δασκάλους των ημερών μας.
 
Αν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με το Ντάρμα Ντρίστι παρακαλούμε γράψτε μας στο samtentse_greece@hotmail.com
και για τη διεθνή ιστοσελίδα: mindrollinginternational@gmail.com

Ο Βουδισμός στη Δύση (από τον Τζίγκαρ Κόντρουλ Ρίνποτσε)

Οι σκέψεις μου για τον βουδισμό στη Δύση έχουν αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων. Αυτή την περίοδο νοιώθω πολύ θετικά και αισιόδοξα. Όχι ότι στο παρελθόν ήμουν δύσπιστος ή είχα αμφιβολίες, αλλά με το πέρασμα του χρόνου απέκτησα μεγαλύτερη βεβαιότητα.

Η βιογραφία του Τζίγκαρ Κόντρουλ Ρίνποτσε

Η Εξοχότητά του ο Τζίγκαρ Κόντρουλ Ρίνποτσε γεννήθηκε το 1964 στη Βόρεια Ινδία σαν ο γιος του 3ου Νέτεν Τσόκλινγκ Ρίνποτσε και αναγνωρίστηκε ως προβολή του Τζάμγκον Κόντρουλ Λότρο Τάγιε, του μεγάλου δάσκαλου και λόγιου που ήταν πολύ ενεργός στην εδραίωση της κίνησης Ρίμε.

Ανατολή-Δύση, Δύση-Ανατολή (από τον Τζόνγκσαρ Κυέντσε Ρίνποτσε)

Ένας φίλος μου από την Νέα Υόρκη μου έστειλε πρόσφατα ένα άρθρο σε μορφή ημεϊλ με τον τίτλο "Λειτουργεί ο Θιβετάνικος Βουδισμός στη Δύση;" Αν και η άμεση αντίδρασή μου ήταν κατά κάποιο τρόπο αμυντική, πρέπει να παραδεχτώ πως η συγγραφέας έκανε αρκετές αξιοσημείωτες παρατηρήσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

E-mail: samtentse_greece@hotmail.com
Τηλ.: +30 210 6424965 
 Κιν.: +30 6997121938,
 +30 6944106010


Αρχική Γνωριμία Νέα & Ανακοινώσεις Δραστηριότητα Ντάρμασρί Φωτογραφίες Επικοινωνία